Monta syytä toteuttaa oma vaalilehti – meiltä myös jakelu toivomallesi alueelle 

Kevään 2025 kunta- ja aluevaalien kampanjoinnissa vaalilehtien avulla tehtävän viestinnän ja markkinoinnin merkitystä ei voi vähätellä someaikanakaan.  

Oma vaalilehti antaa mahdollisuuden omien mielipiteiden ja näkökantojen esille tuomiseen laajasti ja kattavasti juuri ehdokkaalle sopivalla tavalla. Julkaisemalla asiapitoista, omiin paikallisiin mielipiteisiin perustuvaa sisältöä, ehdokas osoittaa olevansa asiantunteva juuri oman alueensa ihmisiä kiinnostavista asioista.  

Vaalilehti voidaan toteuttaa myös puolueen paikallis- tai kunnallisjärjestön kanssa, ja tällöin esillä voi olla niin puolueiden yhteisiä kantoja kuin ehdokkaiden yksilöllisiä ajatuksia.  

Kannattaa miettiä myös sitä, olisiko vaalilehdessä omalla alueellaan tunnettujen henkilöiden kommenttipuheenvuoroja siitä, miksi juuri esilläoleva henkilö tai puolueen ehdokkaat olisivat paras valinta tulevien vuosien päättäjäksi. Tällainen useista ikäluokista olevien ihmisten esilletulo rakentaa osaltaan luottamusta äänestäjiin. 

Oma vaalilehti voi toimia myös erottuvana markkinointikeinona: kun monilla ehdokkailla ja puolueilla on perinteisiä mainoksia ja kampanjoita, ajankohtaisasioiden liite antaa kuvan, että ehdokas on perehtynyt asioihin ja haluaa tarjota lisäarvoa äänestäjille enemmän kuin pikaluvulla ohitettava mainonta. 

Paikallismediat ovat suosituimpia faktojen tietolähteitä kuntien alueen asukkaiden keskuudessa. Oma vaalilehti toteutettuna paikallisen lehden mukana voi tavoittaa suuren määrän äänestäjiä, erityisesti sellaisia, jotka eivät ole aktiivisia sosiaalisessa mediassa tai verkossa. Kauttamme onnistuu vaalilehden toteuttaminen myös irrallaan mistään paikallislehdestämme. 

Yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneet ihmiset – eli todellinen äänestäjäkunta – ovat todella kiinnostuneita nimenomaan paikallislehtien kautta toteutettavasta tiedonvälityksestä. 

Meillä toteutetun vaalilehden tuotantoon kuuluu myös lehden materiaalista muodostettava digitaalinen näköislehti. Näin omaa vaalilehteä voi jakaa myös verkossa omissa sosiaalisen median kanavissa tai sähköpostitse. 

Vaalilehteä toteutettaessa olemme tarvittaessa mukana jo sisällön suunnittelussa sekä teksti- ja kuvasisällön tuotannossa. Valmiista materiaalista voimme suunnitella sivujen ulkoasut toivotulla tyylillä, huolehdimme lehden painosta sekä jakelusta toivotulle alueelle. 

24 h

Valmiina aloittamaan onnistunut kampanja?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja suunnitellaan yhdessä tehokas mainoskampanja alue- ja kuntavaaleihin.

Titta Toivanen

Myyntiryhmän päällikkö

+358 40 7511 749

Joachim Kåla

Myyntiryhmän päällikkö

+358 45 1105 132

Tarja Kähkönen

Myyntiryhmän päällikkö

+358 50 3789 832

Mainosta­ja, kysy lisää

"*" näyttää pakolliset kentät

Markkinointilupa
Lähettämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen ja käsittelyn tietosuojaselosteen* mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lue myös nämä